Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αφιέρωμα στα άτομα με δυσλειτουργίες στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


Ένα μεγάλο αφιέρωμα στα άτομα με αναπτυξιακές και νοητικές δυσλειτουργίες θα φιλοξενήσει το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη διοργάνωση των Special Olympics στην Αθήνα.
Στο αφιέρωμα, με τίτλο «Έτσι είμαι – Ανατρέποντας προκαταλήψεις», θα προβληθούν 30 ταινίες τεκμηρίωσης που προσκαλούν τους θεατές να γνωρίσουν καλύτερα τους ανθρώπους με αναπτυξιακά και νοητικά προβλήματα και να δουν τον κόσμο με τα δικά τους μάτια.
Το αφιέρωμα πραγματεύεται τις συνυπάρχουσες αντιθέσεις που παρατηρούνται σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των εν λόγω ατόμων: Στερεότυπα, περιθωριοποίηση και φόβος από τη μια πλευρά – αποδοχή, ένταξη και αγάπη από την άλλη.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος, το οποίο επιμελείται η Έλενα Χρηστοπούλου, θα πραγματοποιηθεί και μια ημερίδα με τη συμμετοχή σκηνοθετών, εκπροσώπων συλλόγων και ειδικών.
Στην ημερίδα θα συζητηθούν θέματα όπως ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπτυξιακά και διανοητικά προβλήματα, η ενσωμάτωσή τους στο σχολείο, η αντιμετώπιση των προκαταλήψεων, οι κίνδυνοι του ιδρυματισμού και τα οφέλη των κέντρων ειδικής εκπαίδευσης.
Το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα θα διοργανωθεί από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2011.

http://news.disabled.gr/?p=37199

1 σχόλιο:

  1. Σπουδές ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ στο ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Γλυφάδας!

    Η επιστήμη της Λογοθεραπείας έχει ως αντικείμενο την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση προβλημάτων στην επικοινωνία που μπορεί να εμφανίσουν τα παιδιά – αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις οι ενήλικες – και αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλές επάγγελμα στις μέρες μας, με αυξημένη ζήτηση από την αγορά εργασίας.

    Το ετήσιο πρόγραμμα «Λογοθεραπεία» στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ, του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στην Γλυφάδα, συνιστά την ολοκληρωμένη πρόταση πιστοποιημένων σπουδών για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη διάγνωση και θεραπεία των διαταραχών του λόγου, που παρουσιάζουν τα παιδιά από την ηλικία των 3,5 – 4 ετών.

    Στόχος του εν λόγω ετήσιου προγράμματος που παρέχεται στο ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Γλυφάδας – με περισσότερα από 35 χρόνια παράδοσης στην επαγγελματική εκπαίδευση – είναι να εκπαιδεύσει τους σπουδαστές σε βασικά «εργαλεία» και σύγχρονες μεθόδους Λογοθεραπείας, φροντίζοντας να αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες μέσα από ειδικές ασκήσεις, για να γίνουν άρτια καταρτισμένοι και ανταγωνιστικοί επαγγελματίες.

    Διδασκόμενες ενότητες:
    • Αίτια διαταραχών του λόγου
    • Ψυχο – παιδαγωγικές παρεμβάσεις
    • Γλωσσικά παιχνίδια (Άσκηση Αρθρωτικών Οργάνων)
    • Προβλήματα Διαταραχών του λόγου στα παιδιά προ-νηπιακής ηλικίας
    • Είδη αναπηριών – Νοητική υστέρηση – Προβλήματα λόγου σε παιδιά με Ν.Κ
    • Μαθησιακές δυσκολίες
    • Μελέτη περιπτώσεων

    Για περισσότερες πληροφορίες :

    Νέες Εγκαταστάσεις : Λ. Βουλιαγμένης 57 & Αγησιλάου
    ΤΗΛ:. 2109640117 – 2109604783
    http://www.keasxini.edu.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή